Lida gård  juli 2014

Efter en mild snöfattig vinter slog sommaren till i april månad, med höga temperaturer och sol. Panikframtagning av utemöbler m.m.! Värmen höll i sej en bit in i maj, men sen, - Päronblommorna frös bort, blåbärsblommorna likaså. Syrenerna som lockats att blomma i mitten av maj mådde inte heller bra. Den "arktiska" kylan, (nåja) höll i sej under hela juni. Midsommaraftonen bjöd på blygsamma 10 grader som mest... Nog med gnäll!

Under några veckor i maj fick gårdsbutiken besök av glada buss-utflyktare flera gånger i veckan. Vi var speciellt glada att kunna förevisa vårt nya butik-annex med Antik&Kuriosa & loppis i samarbete med Auktionisten i Gnesta!

 

Vi kunde njuta av vårt fint blommande rapsfält från uteplatsen på södersidan!

 

Och på närmare håll! Calle ser nöjd ut över utvecklingen!

 

Ett gäng tackor med småttingar från "Mörkölamm" kom för att landskapsvårda vår närmaste hage.

 

Basil & Calle har haft allvarliga samtal om jordbrukspolitik och miljöpartiet i synnerhet..

Därav den allvarliga uppsynen.

Nu stundar nya tider.

Om någon dryg månad skall förhoppningsvis skörden in, och ännu mera förhoppningsvis så blir den god och ger lite välbehövligt klirr i kassan. Senare i höst så stundar den verkliga rysaren, med valet. Har nog aldrig varit så rädd för utgången av ett val som denna gång...

Om "Balkong-agronomerna" (MP) får inflytande och lyckas genomföra sin s.k. miljöpolitik vad det gäller lantbruk och gröna näringar så lär det bli stor skillnad på både landskapet, tillgång på svenskt kött, råvaror till müsli och öl (!), brödsäd m.m. Och inte minst arbetstillfällen, eftersom jordbruket generar mycket arbete i sin tur.

För de som funderar runt det här med jordbruk, finns det mycket att läsa under de övriga flikarna här på hemsidan. Alltid lär man sej nå't som man kanske inte visste?